Algemeen – Medisch Centrum de Eecken – Nunspeet
Header afbeelding
Johan Frisoplein 1 8071 LX Nunspeet Tel:0341-261882 / 0341-252904 Spoed 0341-254325

Algemeen

Keurmerk
Onze praktijk is in januari 2024 opnieuw NPA geaccrediteerd. Dit is het keurmerk van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging waarbij de meeste Nederlandse huisartsen zijn aangesloten (zie ook de officiële website over praktijkaccreditering). Met dit keurmerk laat een huisartsenpraktijk zien dat zij kwaliteit belangrijk vindt en blijvend en systematisch werkt aan verbetering. Het keurmerk wordt telkens verleend voor drie jaar en geldt voor de reguliere huisartsenzorg en niet voor het aanvullend aanbod (orthomoleculaire zorg).Dit keurmerk is door de NHG ontwikkeld om de patiënt te laten weten dat de praktijk van de huisarts voldoende doet aan het waarborgen van kwaliteit:
• Hoe zit het met de bereikbaarheid, de wachttijden, de voorzieningen, de hygiëne?
• Beschikken de medewerkers van de huisartsenpraktijk over voldoende medische kennis en kwaliteit?
• Worden de gegevens goed beheerd?

Opleiding
Het kan dat er een huisarts in opleiding werkzaam is in “de Eecken”. Deze aios (arts in opleiding tot specialist) is basisarts en bevoegd de geneeskunde uit te oefenen. Om huisarts te worden, moet een basisarts na zijn of haar artsexamen nog drie jaar studeren, waarvan 2 jaar stage volgen bij een bevoegd huisartsopleider. Momenteel is er in de Eecken geen huisarts in opleiding werkzaam.
Regelmatig is een assistente in opleiding in onze praktijk werkzaam. Hiervoor werken we samen met het Deltion College te Zwolle en het Volwassenen College te Harderwijk. Wij zijn hiervoor Calibris gecertificeerd.